top of page
525a7372 3
Bufet x Winegeek-8298
D1_darky

WINEGEEK

Jak a kdy vznikla myšlenka založit vaši značku? 

Zhruba před deseti lety, když jsem se z Itálie vrátil do Prahy a chyběla mi tu vína, která jsem si tam zamiloval. Často jsem se tam proto vracel a vozil zpět vína pro kamarády a známé, načež je ochutnalo i několik špičkových sommelierů a ti je chtěli pro své restaurace. Rychle se ukázalo, že vše musím oficializovat. A protože šlo o vína hodně specifická a nemainstreamová, napadlo mě pojmenovat svou značku Winegeek.


Objevovaly se tvořivé tendence již během dětství/dospívání? Ovlivnila vás v tomto směru nějakým způsobem škola?

Vztah k vínu jsem si vytvořil ihned po střední škole, poté jsem ho i studoval na univerzitě v Itálii a absolvoval stáže ve vinařstvích různě po světě. Měl jsem několik let i vlastní mikrovinařství na Mělníku. Takže skoro vše, co posledních 17 let dělám, je spojené s vínem - od výroby až po prodej.

 

S jakým materiálem/tématem nejraději pracujete a proč? 

S víny, co vybočují z řady a nejsou podbízivá, protože právě taková mají často největší přesah - etický i ekologický.


Co je pro vaši značku typické/specifické?

Mluvíme jazykem, který oslovuje široké publikum, abychom odlehčili atmosféru kolem vína. Není třeba být vinný expert, abyste si víno užili. Soustředíme se na mladší generaci, protože snáz chápou naší vizi a jsou otevřenější nekonvenčním vínům.


Jaký váš produkt je pro vás největší srdcovka? 

To se mění s ohledem na sezónu a novinky. Teď jsou to například zrovna novinky ze Sicílie, kde jsme s týmem byli na podzim, navštívili mnoho vinařů a teď mezi našimi zákazníky šíříme autentické nadšení z tamních chutí a vůní. Ale srdcovka je pro nás úplně každý z producentů, které v Česku zastupujeme, jinak bychom jejich vína neprodávali.


Jaká je vaše motivace a co nyní máte v plánu?

Motivace je přispívat k obnově půdy, snižování chemie v zemědělství i potravinářství a radovat se, jak si u toho lidé pochutnávají. V plánu na příští rok máme rozšiřování portfolia a otevření vlastního vinného baru. 

bottom of page